dimarts, 8 de desembre del 2009

10 anys del Palau Firal i de Congressos

La construcció del Palau Firal i de Congressos de Tarragona va començar el juliol de 1997. El primer acte que es va celebrar en aquest recinte va ser el 29 de setembre de 1999. Des d’aleshores, s’hi han celebrat 100 congressos, 374 jornades i convencions, 60 fires, 297 concerts i gales i altres 66 esdeveniments de diversa índole.

Aprofitant l’aniversari, el Palau ha canviat la seva imatge corporativa, molt més moderna, actual i dinàmica i que reflecteix el caràcter renovat del recinte. Eco Tarragona ha parlat amb Pau Ricomà, president de l’empresa que gestiona el Palau, i ens ha explicat que el nou logotip està “format per tres figures del tangram”.

També ha afegit que “la figura vermella simbolitza les activitats culturals del recinte, la blava els congressos i convencions i la verda, les fires". A més, entremig de les tres figures es pot apreciar la lletra 'T' de Tarragona. Pel que fa al nom s'ha apostat per potenciar 'El Palau', "ja que és la denominació que li dóna la gent de la ciutat", ha remarcat Ricomà.

Aquest canvi d’imatge va lligat amb la intenció del Palau d’obrir-lo a la ciutat amb l’organització d’exposicions culturals. De moment se n’han fet tres amb molt èxit: ‘Capa aquí’, exposició fotogràfica de Robert Capa; ‘Memòria d’un temps’, amb fotografies de Pilar Aymerich i, des del 16 de novembre, ‘La Maternitat d’Elna. Bressol de l’exili’, exposició que tracta sobre l’exili republicà.

En els seus deu anys de vida, el Palau ha tingut un total de 1.798 dies d’ocupació i més d’un milió de persones han trepitjat les seves instal·lacions per assistir a algun dels múltiples actes celebrats. L’impacte econòmic que el Palau Firal i de Congressos ha generat a la ciutat de Tarragona des de 1999 ha estat de 26 milions d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada