dimarts, 24 de novembre del 2009

Sindicats i polítics, en peu de guerra

Aquests últims dies han saltat totes les alarmes vers la fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa. El passat dia 9 de novembre les direccions de les tres entitats financeres es van reunir amb els sindicats de treballadors per comunicar-los que hi haurà una reducció de plantilla de 1.800 persones i el tancament de 500 oficines. Com és evident, els representants dels treballadors no estan d’acord amb aquestes xifres. La reducció de plantilla es faria a través de prejubilacions i baixes incentivades sense garantir la llibertat d’elecció.

A partir d’aquest punt, tant els sindicats com alguns polítics han pres part en la qüestió. Més de 1.000 treballadors es van concentrar davant de la seu de Caixa Catalunya a Barcelona el passat dimarts 17 de novembre. A dins, s’hi trobava reunit el consell d’administració per aprovar la fusió. Els treballadors són conscients que una fusió implica una reorganització d’actius i efectius, però no amb aquestes magnituds.

Eco Tarragona va assistir el passat dijous 19 de novembre a la compareixença pública que va fer el Sindicat de Treballadors de Caixa Tarragona (SECT), després de reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Gaietà Jové, representant del SECT va explicar que “no hi poden haver acomiadaments traumàtics ni tancament d’oficines que vinguin donats per un moment determinat, sinó que s’han de mantenir unes expectatives de futur”. També va afegir que si les dades són certes, “la caixa resultant seria més petita que l’actual Caixa Catalunya quan l’objectiu és créixer”.

Pel que fa a la reacció d’alguns polítics podem destacar la de l’alcalde de Tarragona que ha posat de manifest que “ratifiquem la necessitat de la fusió però amb línies de coherència amb el que ens havien dit fins ara. Des de l’Ajuntament estem d’acord amb l’opinió i el paper dels sindicats i els hi donem tot el nostres suport”.

Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat, Xavier Sabaté va qualificar la reducció de plantilla de “brutal” i ha comentat que és “impossible que de cop i volta sobrin 1.800 treballadors”. Cal recordar que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Tarragona van recolzar la fusió, ja que era positiva per a les tres caixes.

Ahir, dilluns 23 de novembre van continuar les negociacions entre sindicats i direccions i sembla que tot continua igual. D’aquesta reunió només s’ha pogut extreure que les tres direccions reflexionaran sobre els acomiadaments i tancaments d’oficines. En principi s’ha d’arribar a un acord abans del proper divendres, dia en què es reunirà el Consell d’Administració de Caixa Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada