dimarts, 20 d’octubre del 2009

Un pas endavant?


Permeteu-me que torni a parlar de la fusió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa, ja que ha tornat a ser el tema econòmic estrella a la ciutat de Tarragona, aquesta setmana. El dimarts dia 13 d’octubre els consells d’administració de les tres entitats financeres van aprovar, per unanimitat, el pla d’integració per a la creació d’una nova entitat. Un cop quedin definides les línies de la caixa resultant de la fusió es presentaran a la Generalitat i al Banc d’Espanya.

Finalment, la representació que cada entitat tindrà als òrgans de govern del nou ens ha quedat definida amb un 60% per Caixa Catalunya i un 20% tant per Caixa Tarragona com per Caixa Manresa. La nova caixa tindrà el seu domicili social a l’actual seu de Caixa Catalunya, mentre que les de les altres dues entitats es convertiran en seus territorials. Ja ho diu la frase que ‘el peix gros es menja al més petit’.

Una nova marca, però amb el mateix president

En principi, la caixa resultant tindrà una nova denominació social i una nova marca. De moment, durant el període de fusió, Narcís Serra, actual president de Caixa Catalunya, es perfila com a president transitori de la nova entitat.

Per tal de solucionar l’evident superposició d’oficines s’usarà la fórmula típica en casos de fusió, que té a veure amb la coincidència d’oficines en un mateix territori. En concret, el tall s’acostuma a situar en els 250 metres de proximitat entre sucursals. Si es dóna el cas, preval la del territori i es tanquen les altres. A la província de Tarragona, les tres caixes tenen un total de 223 oficines.

En definitiva, queden uns mesos d’incertesa sobre el resultat final de la nova entitat. Polítics i diputacions ens diuen que es crearà una entitat més potent i més forta per afrontar millor el futur. Ens ho em de creure? Si més no, abans de donar una resposta, haurem de ser pacients i esperar.

Podeu veure el comunicat que van enviar les tres entitats sobre la fusió aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada