dimarts, 27 d’octubre del 2009

Efecte dòmino

Del tancament dels cinemes Lauren, situats al centre comercial Parc Central de Tarragona, se n’ha parlat molt als mitjans. Del que no se n’han fet gaire ressò és que hi ha un altre sector del centre que es veu afectat per aquesta pèrdua. Em refereixo als bars i restaurants ubicats al Parc Central, que estan preocupats perquè perdran clients. Qui no ha anat alguna vegada al cinema i, o bé abans o bé després ha anat a algun d’aquests establiments a prendre alguna cosa o a menjar?

Eco Tarragona ha pogut parlar amb Anselmo Ruiz, president de l’Associació de Comerciants del Parc Central. Ruiz ens ha explicat que “la pèrdua dels cinemes fa perdre el concepte d’oci del centre comercial i l’afluència de gent dels bars i restaurants venia per aquesta forma d’oci”. També ha comentat que hi ha hagut una reducció d’aquesta afluència, tant per la crisi econòmica com per la posada en marxa del pàrquing de pagament del centre, el passat més de febrer. “Els comerços porten mesos perdent diners i, a partir d’ara, encara més”, ha remarcat el president de l’Associació de Comerciants del Parc Central.

La conclusió a la que han arribat els propietaris dels comerços del Parc Central és, segons paraules d’Anselmo Ruiz, que “el fet de tancar els cinemes indica el camí que està prenent la gerència del centre, ja que no reconeixen la crisi”. També ha afegit que “el centre va costa avall i la gerència no fa res al respecte”. Des de l’Associació de Comerciants del Parc Central s’ha intentat parlar amb la gerència i no han obtingut cap tipus de resposta. Cal destacar que en els darrers mesos vuit establiments han hagut de tancar les seves portes. En definitiva, la situació per la que passen els bars i restaurants del centre és com un efecte dòmino.

Canvi de gerència

El que és més curiós de tot és que la setmana passada el diari tottarragona.cat va publicar una notícia on explicava que, recentment, hi havia hagut un canvi en la gerència. Pere Pairó és el nou gerent en substitució d’Ana López, que portava al càrrec prop de tres anys.

Tot i que Pairó no ha entrat en el millor dels moments, cal destacar que ha fet unes declaracions poc encertades. El nou gerent del Parc central ha declarat a El Punt que els establiments de restauració no es veuran “gens afectats” pel tancament dels Lauren i també ha afegit que “estan tranquils perquè el públic del cinema no era client habitual dels restaurants”. Com es pot apreciar, les declaracions de Pere Pairó disten i molt del que ha explicat Anselmo Ruiz a Eco Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada